De uitvaart

Mogelijkheden

Als een dierbare overlijdt, staat de wereld even stil. Daarom mag u mij altijd bellen en kom ik naar u toe. Ook midden in de nacht. Graag begeleid ik u bij de laatste verzorging. Samen maken we hier een persoonlijk en troostend moment van. Ook bespreken we wat er allemaal geregeld moet worden. U kunt alle praktische zaken rondom de uitvaart met een gerust hart aan mij overlaten. Uitgaande van uw wensen verzorg ik een passende en persoonlijke uitvaart, van begin tot eind.

Vragen? U mag altijd bellen!

Opbaren kan overal

Steeds vaker kiezen mensen ervoor gekozen om thuis een plekje in te richten voor hun dierbare. Thuis opbaren kan in principe altijd en het voelt vaak heel vertrouwd. Graag denk ik met u mee over een geschikte plaats in bijvoorbeeld uw huiskamer, serre, hal of werkplaats. Heeft u in uw tuin een tuinhuisje of overkapping? Dit kan ook een mooie plek zijn.

Voor familie is het prettig om op elk gewenst moment even bij hun dierbare te kunnen zijn. Een 24-uurs kamer bij een rouwcentrum biedt familie deze mogelijkheid. De familie krijgt de sleutel van deze ‘huiskamer’ en kan hierdoor op elk gewenst moment komen en gaan.

Persoonlijke invulling

Uit ervaring weet ik hoe prettig het kan zijn om als naasten nauw betrokken te zijn bij de organisatie van de uitvaart. Meestal vindt de familie het fijn om zelf iets te doen of te maken dat in relatie staat tot de overledene.
Het kiezen van een eigen foto is een eenvoudige manier om de rouwkaart een persoonlijk tintje te geven en herinneringen weer levend te maken die bij de overledene passen. Ook een foto van vakantie, hobby, sport of tuin kan zorgen voor een blijvende herinnering op een kaart.

Vaak adviseer ik een condoleancekaartje in plaats van een condoleanceboek. De condoleancekaart wordt meegestuurd met de rouwkaart. Hierop kan de genodigde thuis een herinnering schrijven of een persoonlijke wens en de kaart meenemen naar de afscheidsplechtigheid.

Het is altijd mooi als naasten iets willen zeggen tijden de plechtigheid.
Om dit emotionele moment gemakkelijker te maken, kan ik de sprekers helpen bij hun voorbereiding. Gezamenlijk stemmen we af wie wat gaat zeggen.

Een eigen afscheidsritueel als het gezamenlijk neerleggen van bloemen of het aansteken van kaarsen maakt een uitvaart persoonlijk. Aanwezigen krijgen de gelegenheid om een actieve bijdrage te leveren aan het afscheid. Op uw eigen wijze kunt u zo een gevoel van saamhorigheid creëren die nabestaanden troost geeft.

Locaties

Een locatie met betekenis

Afscheid nemen kan eigenlijk overal. U kunt voorafgaand aan de begrafenis of crematie persoonlijk afscheid nemen op een geliefde locatie. Een locatie die een speciale betekenis heeft voor u maakt de uitvaart tot een indrukwekkende gebeurtenis. Laat mij weten wat uw wensen zijn, er is bij uitvaartverzorging vaak meer mogelijk dan u denkt.

Een uitvaart is meestal niet alleen een afscheid van een dierbare, maar ook een warm weerzien van mensen die elkaar al langere tijd niet hebben gezien. Door na de plechtigheid elkaar te treffen op een sfeervolle locatie is het voor nabestaanden makkelijker om bij te komen van alle emoties. Voor een hapje en een drankje na de plechtigheid is een mooie achtertuin, uw favoriete café of een leuk lokaal restaurant een sfeervolle locatie voor de nabestaanden om steun bij elkaar te zoeken.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend advies over uitvaartzorg? Neem dan gerust contact op!

“Afscheid nemen is een brug bouwen tussen vandaag en morgen
geboorte en sterven leven en herinnering. “

Uitvaartwensen

Uitvaartbegeleiding

De Uitvaart