Uitvaartbegeleiding

Als een dierbare overlijdt kunt u mij direct bellen. Ik ben dag en nacht bereikbaar.
Bij mijn eerste bezoek na overlijden zal ik luisteren naar uw verhaal en gaat de aandacht uit naar de laatste verzorging van de overledene. Samen met wie dat wil gaan we de overledene verzorgen en opbaren. Samen maken we hier een persoonlijk en troostend moment van. In de dagen tussen overlijden en uitvaart hebben we elke dag persoonlijk contact. We nemen in alle rust en ruimte de tijd om het laatste afscheid goed te regelen.

Er zijn vele mogelijkheden om een uitvaart persoonlijk en passend te maken. Zoals de rouwkaart, een kist of mand, de uitvaartlocatie ‘s, de bloemen, het vervoer en de invulling van de afscheidsplechtigheid.
Alles mag en niets moet, ik begeleid u in uw keuzes en kan u adviseren.
Ik behoud het overzicht en let daarnaast op de details.

Als er kinderen zijn, bekijken we samen hoe we ze zo goed mogelijk bij de uitvaart kunnen betrekken. Mijn ervaring is dat de spontaniteit van kinderen bijdraagt aan een meer ontspannen sfeer rondom het afscheid en de uitvaart.

Ik maak voor u een overzicht van de periode van overlijden tot en met de dag van de uitvaart, met alle zaken die we besproken hebben, alle aandachtspunten, wat er gaat gebeuren op welk moment, en een draaiboek van de dag van de uitvaart.

Alle praktische zaken rondom de uitvaart kunt u aan mij overlaten. De contacten met de verschillende leveranciers en een eventuele uitvaartverzekering zal ik voor u verzorgen en begeleiden.

Een paar weken na de uitvaart zal ik een afspraak maken en samen met u terugkijken op de periode die achter u ligt en bespreken hoe het met u gaat. Ook neem ik dan de factuur met u door. Als er behoefte is aan ondersteuning kan ik u in contact brengen met zorgverleners die u kunnen helpen bij praktische en emotionele vragen.

“Afscheid nemen is een brug bouwen tussen vandaag en morgen
geboorte en sterven leven en herinnering. “

Uitvaartwensen

Uitvaartbegeleiding

De Uitvaart